Pagina's

17 januari 2011

Dworp - Dag 1

Medea
Vorige week gingen we op vierdaagse naar Dworp. Ik zag er echt tegenop… We vertrokken met het Griekse verhaal ‘Medea’, niet wetende wat we daarmee moesten doen. Aangekomen stond ons een verrassing klaar in de danszaal. Het was de DVD van Carmen waar vrolijk gedanst werd. We probeerden de danspasjes mee te doen en de toon voor een leuke vierdaagse was gezet.

Nadien kregen we de opdracht om een groepsnaam te zoeken en deze muzisch voor te stellen aan elkaar. Wij heetten de ‘MEDEAS’, wat afgeleid was van onze Griekse mythologie. Ik merkte dat een aantal technieken die we gedurende drie jaar Muzo leerden, werden gebruikt.

Toen begon het échte werk… een toonmoment in elkaar steken die te maken had met onze Griekse mythologie. Maar… we moesten er ook verschillende facetten van opera insteken. Het leek eerst een moeilijke klus. Ik zat in het groepje met Inga, Linsday, Anke, Tatjana en Eline G. We kwamen beetje bij beetje op verschillende ideeën. Deze bundelden we tot een mooi geheel en zo ontstond onze operavoorstelling.

We brachten het verhaal van Medea met veel humor. Zo waren er twee ‘blijtsmoelen’, waaronder ikzelf. Deze zorgden voor een komische noot. Ook staken we er leuke doordenkertjes in ons toneel. Zo vervingen we ‘het gulden vlies’ door  ‘de gulden fleece’. We integreerden dan ook een echt dekentje in ons stuk. Een mopje in verband met de lectoren mocht natuurlijk niet ontbreken. Wij maakten er eentje in verband met EHBO, speciaal voor mevrouw Vergaert dus.

We oefenden en oefenden en oefenden… want de volgende dag moesten we de voorstellingen aan elkaar tonen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten